Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 30 návštěvníků)

ČERTOVSKÉ BRAMBORY...JEDNODUCHÉÉÉÉÉÉÉ....

0.0
ČERTOVSKÉ BRAMBORY...JEDNODUCHÉÉÉÉÉÉÉ....

Potřebné ingredience

ČERTOVSKÉ BRAMBORY.....JEDNODUCHÉ....JE TO TĚSTO JAKO NA VDOLKY.......1 KG MOUKY/60dkg mouky polohrubé+40dkg hladké,4 LŽÍCE CUKRU KRUPICE,4 LŽÍCE OMASTKU/máslo,hera,4 DKG DROŽDÍ,3 VEJCE/žloutky+1 celé,ASI /1/4 lMLÉKA,1 LŽIČKA SOLI,2 LŽÍCE RUMU......+MED+PERNÍK NASTROUHANÝ.......TUK,OLEJ NA SMAŽENÍ......

Postup přípravy

Do mísy dáme ....mouku,osolíme-promícháme,potom přidáme do důlku kvásek....necháme vzejít.Přidáme vejce+žloutky, rozpuštěný tuk,citr.kůru,zbytek mléka+rum a vypracujeme nepříliš tuhé těsto,které necháme v teple kynout.Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál a tvoříme malé kuličky,které smažíme v dostatečném množství tuku..Je to lepší,protože budou krásně rovnoměrně osmažené,vždy nechám okapat na ubrousku.......Vkládáme do mísy....nakonec rozehřejeme med a naředíme troškou vody a prolijeme brambůrky a na závěr posypeme nastrouhaným perníkem.........ps.Je to velice sytéééé,ale výbornééé...k pití čajík sss ...nebo bez.....TENTO RECEPTÍK MÁM OD SVÉ BABIČKY A BABÍ ZASE OD SVÉ.....V TÉ DOBĚ TO BYLO SVÁTEČNÍ JÍDLO....... NÉÉÉÉÉÉÉ PRO KAŽDÉHO......U NAŠICH JE TRADICE TOTO JÍDLO NA ŠTĚDRÝ DEN K OBĚDU.....ALE PEKELÁCÍÍÍÍÍÍÍ TROCHU PORUŠILI TRADICI A DĚLÁME TO NA ČERTÍKY......HLAVNÍ KOUZLO JE PŘEDEVŠÍM V TOM,ŽE JÍDLO SE PAPÁ Z JEDNÉ MÍSY.......KAŽDÝ VYFASUJE VIDLIČKU A UŽ DLABEM,ŘEHTÁME SE PŘI TOM A JE NÁM FAJN...PŘEJI VÁM VŠEM ,KDO SE POKUSÍ O TOTO....DOBROU CHUŤ A SMĚJTE SE .....PA PA PEKELANDA

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ibisek 8. 1. 2011, 13:37
:-)Zdravím Leni,včerá jsem dělala čer. bramburky a jsou vynikající !!! (Y) (clamp)Moc děkuji za Váš recept! (C) |:o) (hello)
Evelyn123 15. 12. 2010, 14:19
Zdravím, Lenko, tuto dobrůtku znám taky. Je také od mé babičky a byla to vánoční pochoutka. Babička dávala ještě dovnitř makovou náplň a po osmažení je smočila v sirobu a obalila v nastrouhaném perníku. Dodnes tu chuť mám na jazyku, moc dobré. Sirob vařívala z bílé řepy v hrnci na kamnech. Konzistenci to mělo jako med, jenom tmavší a opravdu chuťově vynikající, když se všechno do sebe prolnulo. Babička nám dětem vždycky také nakrájela chleba na proužky, sirob dala do misky a my jsme si v něm chleba smáčely a jedly. To nám taky moc chutnalo a hlavně to byla zdravá pochoutka. Tak jsem si s nostalgií na moji milovanou babičku vzpomněla a opravdu ty recepty jsou poklady. Krásné Vánoce (stromecek)
vevey 15. 12. 2010, 13:26
(L) (Y) (Y) (Y) (Y)
Houston1 15. 12. 2010, 9:20
díky Leni (L) (L) (L)
SonikB 14. 12. 2010, 18:58
Velký dík za poskytnutí " rodinného stříbra " . Přeji krásné Vánoce !!!! (banky)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie